GÄSTBOKKNAPP PRIMARY
EMAIL KNAPP PRIMARY
Säsongen 2005

Länkar med bilder från sesången finns i menyn till vänster.

Sammanfattning 2005

Sesången 2005 var den första med bilen besiktigad. Totalt avverkades lite styvt 250mil om man ska tro mätarställningen. Några mindre barnsjukdomar noterades och rätades till, dock mycket  färre än jag räknat med som väl var.

Problemen begränsade sej till en gången huvudsäkring p.g.a. att den inte tålde både strålkastarna och elfläkten på en gång vid fullast på högt varv. En kabel glappade vid EFI boxen och fick lödas dit efter att ha lossnat. En kabel kom i kläm i luckan under instrumentpanelen och kortslöt sidoblinkersen på passagerar sidan p.g.a. slarv av mej.

Det allvarligaste problemet kom direkt på  försommaren, det var ett långsökt problem med att bilen inte gick rent under belastning med varm motor. Jag letade länge innan jag fann att det berodde på  att en av tändkablarna innanför värmeskyddsstrumpan hade  koksat i siliconhöljet. Där släppte den ut gnistan som hoppade genom höljet och sin "fyre braid"strumpa, därefter 20-30 mm över till grenröret genom avgasbandaget och jordade där i. Det var inte ett helt lättfunnet problem iom att det aldrig hände utan laddtryck eller med kall motor. För så länge det inte var något högt cylindertryck så gick gnistan över tändstiftets gap. Det var först som övertrycket skapade en hög molekyltäthet  och medföljande högre resistans i förbränningsrummets komprimerade gas som gnistan hellre gick över till grenröret. Men då gällde det även att tändkabeln var upphettad av grenröret, så länge den var "kall" så isolerade den tillräkligt. Det tog 2-3 kvällar att hitta felet eftersom jag stirrade mej blind på bränslesidan först och var övertygad om att det var där felet satt.

 

 En kul grej som tåls att nämna är följande lilla händelse.

Jag fick punka en gång på båda bakhjulen när jag övade starter på slicks, naturligt vis skulle det vara med lågt lufttryck för att bättra på fästet. Efter några tester då däcken blivit varma så greppade det bra och fälgen släppte i däcket istället och jag fick åka de 500 meterna till garaget  med punka på båda bakhjulen. Konstigt nog blev det inte så skirkigt som man kunde tro utan jag körde "repan" ut med loggern igång och stannade för att kolla vad det var som hänt på närmaste parkeringsruta en liten bit bort.

Snabbt kunde jag konstatera att jag slagit nytt personligt rekord i  den udda grenen "acc med punka". Det nya punka-rekordet mätt med en G-tech PRO lyder:

 0-100 på 5,024 sek.  402m på 13,4 sek @ 165km/h

med en 60 fots tid på 2,19sek

Enligt vad man kan läsa ut av loggen så  spann fälgarna i däcken under 2 sek.